Pàgines

diumenge, 17 de maig del 2015

Allau de multes a Les Franqueses

L'altre dia va haver-hi una concentració de ciutadans i ciutadanes indignats per ser víctimes d'un robatori a mà armada per part de l'Ajuntament de Les Franqueses. Per qui no ho sàpiga, aquest Ajuntament ha instal·lat a diversos llocs del municipi, càmeres a alguns semàfors amb un clar objectiu recaudatori.
Diuen que ho fan per augmentar la seguretat vial però el cert és que els conductors multats no son uns Fittipaldis. Son gent normal i corrent, que passen cada dia pels mateixos llocs per anar a la feina i que es troben a la seva bústia, multes que venen de cinc en cinc.
La majoria d'ells no tenen més multes que aquestes, alguns mai els hi han posat cap multa, i altres es troben fins i tot sense punts al carnet de conduir.
Les multes ja no arriben ni certificades, te les trobes a la bustia directament, i quan vas a la Guàrdia Urbana per veure el vídeo, hi ha cua, per l'allau de denuncies que hi ha.
Alguns es queixen que el tract per part de la guàrdia urbana no és precisament molt amable.
La empresa que reparteix les multes es diu: Unipost, i estan infringint la llei, ja que les multes les han d'entregar personalment als afectats. Doncs, no, les posen a la bústia com si fos propaganda electoral.
L'altre dia va haver-hi una trobada a la Plaça de l'Ajuntament per parlar del tema i la gent està molt però que molt enfadada, i amb raó. S'ha fet una plataforma d'afectats, una petició al "change.org" que ja porta més de 2000 signatures, i sembla que la cosa va per llarg.
Males llengües diuen que l'alcalde treu multes directament als seus amics, i també que va dir que aquestes multes no anaven dirigides als veïns de Les franqueses si no als dels municipis veïns, com La Garriga.
Alguns afectats d'aquest municipi ven anar a l'Ajuntament de La Garriga per que intercedís per ells i es van trobar que no hi volen saber res. Be, com que, tan l'alcalde de Les Franqueses com la de La garriga son de CIU, ja se sap, llops amb llops no es mosseguen.
Que poden fer ara aquests ciutadans?
Fer una agrupació per protestar de manera col·lectiva contra aquesta injustícia, portar-ho al Síndic de Greuges, contractar un professional que els representi, perquè alguns han trucat a l'alcalde i no s'ha volgut posar al telèfon. Altres han demanat audiència i quan diuen que el tema és per les multes, tampoc els vol rebre.
Així no es fan les coses. Alguns semàfors son inútils, i dona lloc a confusions, com el de Llerona, que està en àmbar intermitent i quan t'acostes, es posa en groc fixe durant 2 segons i de seguida en vermell, sense temps a reaccionar, si no vols que el cotxe de darrere se't mengi. És un semàfor que no entranya cap perill: no hi ha cap pas de vianants, no hi ha cap cruïlla,...
S'han fet les coses molt malament i no hi ha cap voluntat d'arreglar-ho. Han fet un "apanyo" de cara a les eleccions, anul·lant unes quantes multes, i res més.
Esperem que recapacitin, anul·lin totes les multes i treguin les càmeres.
Si vol regular el trànsit, sobre tot al semàfor de Llerona, hi ha altres opcions, com posar ràdars per limitar la velocitat.
Senyor alcalde, i companyia, reconeguin que s'ha equivocat de llarg i arreglin tot aquest maremagnum que han organitzat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada