Pàgines

diumenge, 17 de maig de 2015

Analfabetisme polític

L'analfabetisme polític, es refereix tan als ciutadans que passen de la política, com als que es presenten a llistes sense un convenciment clar de que fan, i que es mouen per interessos personals. L'analfabetisme polític ens ha portat a on estem ara. Hem estat molt temps amb les braços creuats i ara ens trobem les conseqüències. crisi, corrupció, retallades,...
Ara, es gira feina... Municipals, autonòmiques, generals,...
Estem amb plena campanya electoral. Concretament al nostre municipi es presenten 10 candidatures. Som el municipi amb més candidatures de tot el Vallés. A què es deu aquest fenomen?
Es que Les Franqueses som diferents d'altres llocs?
Amb quasi 20.000 habitants, ens toca una candidatura per cada 2000 ciutadans.
Les busties dels veïns i veïnes ja estan plenes de propaganda electoral.
Si un ciutadà del municipi vol anar a tots els actes, estaria tota la campanya escoltant polítics sense parar.

Aquí a Les Franqueses, quan uns quants s'emprenyen amb el partit de torn, no passa res, en fan un altre de nou.
I així tenim: (l'ordre és aleatori )

1. CIU, els de sempre.
2. Convergència per Les Franqueses, escissió de CIU
3. PSC, els de sempre.
4. UPLF, escissió del PSC
5. APLF, escissió de UPLF
6. PP, amb un alcaldable que no ve ni als debats de grup. Com que viu al Maresme, deu pensar que per ser del PP ja te uns vots guanyats. Amics del Sr. Wert i companyia. Poc defensors del català a l'escola,
7. Plataforma x Catalunya, partit xenòfob.
8. Esquerra verda. marca blanca de IxC.
9. Imaginem LF en comú, confluència formada per: LFI, Podem, Proces constituent, EUiA, els Verds del Vallés Oriental, i en comú.
10, ERC, que va amb Mes.
Diuen les males llengües que alguns alcaldables han anat a picar portes per suplicar a veïns i veïnes del municipi que acceptessin estar a llistes perquè no tenien "quorum" per omplir els 17 espais necessaris per omplir llista.
Des de Les Franqueses es mou, no us recomanem a qui heu de votar, però si que us direm a qui no heu de donar el vostre suport en cap moment. Son dos partits que vulneren els drets bàsics dels ciutadans.
En primer lloc, Plataforma per Catalunya, per ser un partit clarament xenòfob I excloent, que vulnera els drets bàsics de les persones, i la Declaració universal dels drets humans.
Primer els de casa, diuen, qui son els de casa? Tots som ciutadans del mon mundial i tots tenim els mateixos drets i deures. Catalunya precisament, es caracteritza per ser molt solidaria amb els que venen d'altres llocs, i tenim com a premisa, acollir-los i no, maltractar-los. Per cert, ERC i Imaginem LF en comú han signat un pacte de unitat contra el feixisme i la xenofòbia, fent el buit a PxC. Des de Les Franqueses es mou els felicitem per aquesta iniciativa.
En segon lloc, com no, el PP, perquè amb la seva política a l'estat espanyol, també vulnera els drets bàsics dels ciutadans, com pot ser el dret a decidir i les retallades  a la llengua i cultura catalana, per part del ministre Wert.
Des de la filosofia de Les Franqueses es mou, no poden acceptar aquestes formacions en cap sentit.
Reflexioneu i voteu amb convenciment, sense esperar a decidir-ho a l'últim moment.
La política municipal, per ser la més propera és on més podem incidir els ciutadans.
Un altre suggerència és que no us limiteu a votar, participeu de la vida política municipal, aneu als plens i dieu la vostra, perquè malgrat us pesi i no creieu en política, la política mana les nostres vides, i com es distribueix la recaptació dels nostres impostos.
Feu política: tots som política. No sigueu uns analfabets polítics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada