Pàgines

dissabte, 9 de juny del 2012

PREINSCRIPCIONS

"L'alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, i la regidora de Cultura i Educació, Rosa Isidro, es van reunir amb la Secretària General del Departament d'Ensenyament, Maria Jesús Mier, i amb el Director General de Centres Públics del Departament d'Ensenyament, Jordi Roig. La reunió va servir per transmetre les necessitats municipals en matèria d'educació a la Generalitat."
Aquesta és l'encapçalament d'una notícia que surt a la web de l'Ajuntament.
I aquest és el final de la notícia:

"Nova línia de P3 a l'escola Joan Sanpera i Torras pel curs 2012-2013
Pel proper curs escolar, 2012-2013, l'escola Joan Sanpera i Torras de Corró d'Avall tindrà una nova línia pel curs de P3. Degut a l'alta demanda de places en aquest centre durant el procés de preinscripcions, s'ha resolt que en aquesta escola hi hagi tres línies a partir de l'any vinent. Per l'escola Colors de Bellavista es va demanar instaurar una segona línia però Ensenyament ho ha descartat per motius poblacionals i de demandes escolars.

El que no en parla aquesta notícia és de la baixa demanda de plaçes al centre Bellavista-Joan Camps.
És van ofertar 3 línies i van haver-hi unes 37 sol·licituds. El perquè ja ho sabem, és una escola amb un alt index de nouvinguts i el fet d'ofertar les 3 línies, podria ser una manera de diluir aquest problemàtica.
I en lloc d'encarar aquest situació, i demanar recolzament per minvar el problema de Bellavista-Joan Camps, el senyor alcalde i la senyora regidora, van i demanan una línia a l'escola Colors, quan és una escola de una sola línia.
O sigui, que la solució és deixar una escola abandonada a la seva sort i massificar a un altre que no en te cap culpa.
Les preinscripcions a P3 han donat uns resultats de que: a tots els centres hi han hagut més demanda que oferta excepte el Bellavista-Joan Camps, i en lloc d'analitzar aquest problema, augmenten una línia al Joan Sanpera, una escola de 2 línies ja suficientment massificada ( en el seu moment es van haver de posar barracons al pati).
L'escola Bellavista-Joan Camps te un projecte educatiu molt potent, els professors que hi treballen estan molt a gust, l'AMPA te molt poca participació de les famílies, però aixó és "poc rellevant" ja que passa a totes les AMPA.
A P3, el nombre d'alumnes que entren al centre sense saber ni català ni castellà és de uns 16-18 de una classe de 25, això suposa un esforç complementari pels professors, que el que han de fer primer de tot és ensenyar el nostre idioma, sort que els nens aprenen ràpid.

Realment, l'alcalde i la regidora saben les necessitats educatives del municipi?
A qui li han preguntat? Per suposat a les AMPA i a les famílies, és evident que no.
Les famílies que porten els seus fills per primera vegada a un centre educatiu pot ser estan molt contentes, però els que fa anys que ens movem en el mon educatiu, no ho estem, ja que per "beneficiar" entre cometes, a 30 famílies, en perjudiquen a 900. I a les que ara els hi sembla que benficiin per haver tingut la "sort" de tenir l'escola triada en primera opció, més endavant s'adonaran de que també els perjudica.
En aquest repartiment, els únics que poden estar contents son els nouvinguts a la comunitat educativa ja que han tingut el centre que han triat, encara que estigui a un kilòmetre de sa casa, ja que la gent de Bellavista prefereix portar els seus fills a un centre allunyat del seu barri, que a l'escola més propera. Ho podem arreglar?
Senyor, alcalde, senyora regidora, el que s'ha de potenciar és l'escola de barri: la millor escola ha de ser la que tens al costat de casa i no la que cada dia hauràs d'agafar el cotxe per portar el teus fills a l'escola, amb la conseqüent despesa energètica i el cost ambiental (contaminació) i altres inconvenients que això suposa.
Senyora regidora, quan vostè va entrar al govern municipal, va convocar als directors dels centres però va fer una errada molt gran: no va convocar a les AMPA, i això no es fa, senyora, les AMPA som els representants de les famílies i els usuaris de les escoles per tan, la nostra opinió compta.
Als pocs Consells Escolars de centre que ha assistit, poca cosa ha fet ja que ha sigut merament un tràmit, doncs al cap de 30 minuts ja marxava perquè tenia un altre cosa a fer. L'altre dia, a un Consell Escolar, que va assistir la tècnica, dient que la regidora no havia pogut assistir per problemes d'agenda, una persona la va veure passejant el gos.
A nosaltres ens es igual que vingui als Consells Escolars ja que ens ha demostrat que els seus coneixements en matèria d'educació i ensenyament son nuls per tan li aconsello que es plantegi canviar de regidoria i li deixi aquesta a una persona motivada i que entengui del tema.
Amb moltes converses entre membres tan de famílies com de professorat dels diversos centres, tothom coincideix que cal aire fresc a aquesta regidoria, tan a nivell polític com a nivell de cap de Departament.
Properament hi haurà un CEM demanat per les AMPA, que per cert, encara no han contestat, encara que sigui per cortesia.
Les AMPA demanem, recolzament municipal en el tema retallades, explicacions del canvi "màgic" de línies i ens preocupa molt el futur immediat, ja que entre les retallades de la Generalitat i les municipals, i amb les persones que estan al front d'aquesta Àrea, que han demostrat, la seva inutilitat i ignorància, per part de la Regidora, i la seva intransigència per part del Cap d'Àrea, ho tenim magre.
Cal una OME al Municipi, cal una Comissió on estiguin representades les famílies dels centres i que es tingui en compte les nostres opinions a l'hora de dissenyar el mapa escolar, i que aquest es respecti, ja que fa 3 anys que no es respecta (fa dos anys, al Ins El Til·ler, el darrer curs a l'escola Camins i aquest any a Bellavista-Joan Camps i Joan Sanpera).
Cal que el CEM es reuneixi de manera trimestral, i que sigui participatiu per a tothom, i que les decisions que es prenguin siguin vinculants.
Cal que es potencii l'escola Bellavista-Joan Camps perqué la gent del barri hi vulgui anar, sense perjudicis i veient la part positiva de tota la gran feina que estan fent al centre.


Senyors polítics, tècnics, professors, mestres, vosaltres cobreu per la vostra feina, i nosaltres (les AMPA) no. Amb això està tot dit.




Senyora regidora, senyor Cap d'Àrea, vinguin amb les seves millors gales perquè els posaran a caldo, i, per favor, marxin i deixin lloc a altres persones que ho poden fer millor.
VOLEM QUE CADA ESCOLA TINGUI LES LÍNIES QUE LI CORRESPONGUIN, NI MES NI MENYS.
VOLEM QUE LA MILLOR ESCOLA PELS NOSTRES FILLS, SIGUI LA QUE TENIM AL COSTAT DE CASA.

I, PER SUPOSAT, VOLEM UN ENSENYAMENT PÚBLIC I DE QUALITAT PER A TOTHOM

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada